Masterplan voor nieuwbouw van (zorg)woningen 

ERMELO – Het gebied tussen de Dennenlaan, de Sparrenlaan, Constantijnlaan en Wilhelminalaan zal volledig nieuw bebouwd worden met een mix van grondgebieden woningen, appartementen en nieuwe zorggebouwen. In totaal gaat het om 150 woningen.

Het college heeft het masterplan voor deze bebouwing bekeken. Het gaat om een nieuw ruimtelijk kader ter vervanging van de Dillenburg, Rehoboth en Oranjepark. Dit plan vormt de basis voor de ontwikkeling van een zorgcomplex voor zestig 24-uurs zorgwoningen en een woongebied voor verschillende doelgroepen (sociale huur, goedkope, middeldure en dure koop- en huurwoningen) op het Dillenburgterrein. 

Zorgen voor elkaar 

Het bestaande zorgcomplex Dillenburg met de aanleunwoningen van het Oranjepark zullen uiterlijk in 2019 gesloopt worden. Van de 150 woningen zullen er 60 een zorgfunctie krijgen. Daarnaast komt er een een gezondheidscentrum, een ontmoetingsruimte en een park. De nieuwe gebouwen zijn zo geplaatst dat het mogelijk is om de bestaande waardevolle bomen in het gebied zoveel mogelijk te sparen. Parkeren vindt zoveel mogelijk plaats uit het zicht, landschappelijk ingepast met een parkeerdek. ,,Er wordt gebouwd op een heuvel zodat er lager geparkeerd gaat worden, uit het zicht van de bewoners,” vertelt wethouder Jan van den Bosch. Het plan is dat bewoners zorgen voor elkaar. ,,In hoeverre dat formeel gemaakt wordt moet nader onderzocht worden. In Duitsland, waar we zijn wezen kijken, moest men een handtekening zetten waarmee men zich conformeerde aan het beleid.”

Procedure

De ambitie van deze herontwikkeling is om een nieuwe woonwijk toe te voegen aan Ermelo met haar eigen herkenbare ruimtelijke opzet, uitstraling en een grote mix aan woningtypes en bewoners. Het masterplan moet financiële garantie bieden de bouw van het zorggebouw en parkeerdek op het Rehobothterrein. Na vaststelling van het masterplan door de gemeenteraad kan de bestemmingsplanprocedure worden opgestart.