Woodcarver voorziet kleurrijke palen van een tooi

ERMELO - Vanmiddag hebben de leerlingen van groep 7 van de Julianaschool in Ermelo samen met woodcarver Henk Bralts de totempalen voor het Indianenbos afgemaakt. Met kleurrijke verf en kralen zijn gezichten op de vier palen gemaakt. Bralts maakte met de leerlingen vleugels, neuzen en grappige oren als finishing touch.

Blauwe, rode en gele verf waren favoriet bij de kinderen die de gevelde bomen uit de Ermelose bossen beschilderden. Een begin was er al gemaakt tijdens de Dag van Woud en Hout in juli, maar er moest vanmiddag nog hard doorgewerkt worden om de totempalen goed in de verf te zetten. En ondertussen was het werk van de woodcarver ook heel interessant. ,,Maar pas op, zo’n kettingzaag is erg gevaarlijk!” waarschuwde hij de kinderen die inmiddels watjes in hun oren deden om het lawaai iets te dempen.

Gedichtjes

Naast het schilderwerk werden er ook kleine schilderijtjes gemaakt van schorsafdrukken. ,,En de kinderen hebben er korte gedichtjes opgeschreven,” vertelt Maud Onderweegs, medewerker van museum Het Pakhuis. Het museum is initiator van deze activiteit. De totempalen blijven dan ook nog een paar weken op het Molenaarsplein. ,,Ze worden morgen weer teruggeplaatst middenos het plein,” weet Onderweegs. ,,Begin november zullen ze dan naar de definitieve locatie in het Indianenbos worden gebracht. Daar kunnen de kinderen ze dan de komende jaren terugvinden.”

Speelplek

Het Indianenbos bij de Oude Arnhemsekarweg is voor velen een begrip. Deze speelplek midden in de Ermelose bossen is erg populair bij kinderen. In de loop van jaren zijn er echter veel speeltoestellen verdwenen en de gemeente heeft het afgelopen jaar het plan opgevat om het terrein in ere te herstellen. Zo is er een loopbrug over de greppel die midden door het terrein loopt geplaatst. En daar zal het niet bij blijven. De totempalen worden er uiteindelijk ook aan toegevoegd.