Overval Eetcafé De Vos bij Bureau GLD 

ERMELO - De politie is op zoek naar tips die leiden tot de aanhouding van twee overvallers op Eetcafé De Vos op 4 augustus, rond 23 uur. Bureau GLD toonde vanavond camerabeelden waarop de overval te zien was.

De twee jonge medewerkers werden bedreigd door een van de overvallers die een dertig centimeter lang mes in handen had. De daders gingen er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor. De eigenaar van de zaak is nog achter de daders aangegaan over de Horsterweg richting camping Sneeuwwitje aan de Looweg. Echter toen hij ook bedreigd werd, heeft hij de achtervolging gestaakt.

Angstige momenten

,,Het zijn absoluut angstige momenten geweest,” zegt persvoorlichter van de politie Esther Naber. Ondanks een grote zoekactie, met inzet van een politiehelikopter, zijn de daders, een blanke en een negroïde man, niet aangehouden. ,,De 18-jarige Ermeloër, die de volgende dag werd aangehouden, bleek op geen enkele wijze bij de overval betrokken te zijn. De politie heeft beelden van de daders vrijgegeven in de hoop dat mensen de jongemannen herkennen. Ook zoekt de politie nog getuigen die op 4 augustus iets opvallends gezien hebben wat te maken kan hebben met dit misdrijf. ,,Vaak gaan jongeren zich na zo’n overval anders gedragen,” weet Naber. ,,Ook dat kan opgevallen zijn.” Alle informatie is welkom bij de politie via 0800 6070, beelden van de overval zijn te zien op omroepgelderland.nl