Depotgeheimen uit Ermelo's museum

ERMELO - In Verborgen Museumschatten, het tv-programma van Omroep Gelderland, duikt presentator Alberto Radstake in de depots, archieven, kluizen en kelders van zestien Gelderse musea. En bekijkt natuurlijk ook de musea zelf. Alberto gaat op zoek naar Verborgen Museumschatten; museumstukken die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. En natuurlijk horen daar mooie verhalen bij! Want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

In augustus startte Omroep Gelderland met deze reeks langs verschillende Gelderse musea. Met promo’s via Facebook is er elke week ook een prijsvraag: zoek de ‘Verborgen Museumschat’ in het betreffende museum. Wie een voorwerp weet te spotten, kan dit sturen naar de programmapagina van Omroep Gelderland en zo kans maken op een leuke prijs. Aanstaande donderdag is er een uitzending vanuit museum Het Pakhuis. Deze wordt uitgezonden om 17:40 uur en vervolgens elk uur herhaald, dus ook om 18:40 u, 19:40 u, 20:40 u, 21:40 u etc.

Marskamp

Centraal staat het Romeins marskamp dat bijna 2000 jaar geleden in Ermelo heeft gelegen. Maar presentator Alberto Radstake gaat zich niet alleen verkleden als Romeinse soldaat, hij doet in het depot ook allerlei bijzondere ontdekkingen uit andere vervlogen tijden. ,,En er komen ook Ermeloërs in de uitzending voor!” vertelt museumdirecteur Germa Greving. ,,Kijken dus!”