Alexandergroep opnieuw actief tijdens Natuurwerkdag

ERMELO - Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Scoutinggroep Alexander ging in het Indianenbos aan de slag onder leiding van gemeenteambtenaar Dick Saaltink.

Een van de activiteiten was de totempalen, die door kinderen beschilderd zijn, een definitieve plek te geven. De totempalen zijn een initiatief van museum Het Pakhuis die tijdens de Dag van Woud&Hout met vakantiegasten de stammen beschilderde. Uiteindelijk waren het de leerlingen van groep 7 van de Julianaschool die samen met woodcarver Henk Bralts de finishing touch gaven. Vanaf vandaag dienen ze als een kleurrijke markering in het Indianenbos.

Opknapbeurt

De Natuurwerkdag is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. De jongeren van de Ermelose Scoutinggroep werkten dan ook hard om de speellocatie aan de Oud Arnhemsekarweg een boost te geven. Zo werden er stammen geschild en moesten de kinderen flink slepen met een aantal dikke stammen die dienen als speelobject. De speellocatie kende de afgelopen jaren enig verval, maar de gemeente heeft samen met een aantal partners een compleet nieuw plan bedacht voor het Indianenbos. Hierin is ruimte voor sport en spel, bouwen, maar ook komen er educatieve elementen in. Wel blijft de natuurlijke uitstraling als uitgangspunt. Vorig jaar al waren de scouts van de Alexandergroep betrokken bij de ontwikkelingen op deze speellocatie.