Ermelose ondernemers in actie voor Rode Kruis 

ERMELO - Speciaal voor Serious Request komt er op 22 en 23 december ’s werelds grootste grabbelton in Ermelo. In het leegstaande winkelpand aan de Stationsstraat 81 wordt een grabbelton van meer dan 50 vierkante meter gebouwd en ondernemer Raymond van Schaik vult deze met ruim vijfduizend cadeautjes. De volledige opbrengst komt ten goede aan Serious Request, het Glazen Huis, dat dit jaar op het Marktplein in Apeldoorn staat. Het is de eerste keer dat het Glazen Huis in de provincie Gelderland staat.

Daarom komt ook Ermelo in actie! ,,We wilden graag nog iets doen voor een goed doel,” vertelt Van Schaik, die in augustus zijn tweede zaak in Apeldoorn opende. ,,Maar in Apeldoorn wordt nu al heel veel georganiseerd, dus doen we de actie in Ermelo!” Hij hoopt dat veel andere ondernemers zich aansluiten met creatieve initiatieven. Van Schaik benaderde de journalisten van Ermelo van Nu om de organisatie gezamenlijk op te pakken. ,,We krijgen overigens al heel veel enthousiaste reacties en medewerking. Allereerst stelt pandeigenaar Cees Goettsch zijn winkelpand beschikbaar en dat biedt mogelijkheden!”

Ballenbak

De grootste grabbelton wordt gevuld met cadeautjes en ballen. ,,Je moet je voorstellen dat het een ballenbak wordt waarin kinderen op zoek gaan naar hun cadeautjes. Ondertussen wordt er ook chocomel geschonken en kan men het gewicht van een enorme kerstkrans raden,” vertelt de ondernemer, die in het dagelijks leven kleding verkoopt. ,,Het wordt allereerst een mooi spektakel, maar we gaan natuurlijk voor een hoge opbrengst zodat we gezamenlijk vanuit Ermelo ook weer een steentje kunnen bijdragen. Daar doen we het voor.” Dit jaar wordt het geld gebruikt voor hereniging van vermiste kinderen met hun familie. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst van Serious Request kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

Burgemeester

’s Werelds grootste grabbelton is geopend op vrijdag 22 december van 13.00 tot 20.00 uur, zaterdag 23 december gaan de deuren open om 10.00 uur en de opbrengst wordt geteld rond 20.00 uur. ,,De burgemeester heeft laten weten zelf langs te komen als ambassadeur voor het Glazen Huis - Serious Request en we hopen natuurlijk op een bezoek van 3FM, de radiozender die het organiseert. Wie er zaterdag ook zeker bij is, is Pauwer, de Ermelose mascotte,” meldt de organisator die nogmaals wil onderstrepen dat hij het vooral samen met veel andere ondernemers wil oppakken. Doneren voor dit goede doel kan natuurlijk ook. ,,En mensen met een goed idee kunnen zich melden bij mijn winkel 03éénenveertig, dan passen we het in.” Ermelo van NU zal deze actie promoten en komende week volgt er nog een update op deze digitale nieuwssite.