Ermeloërs verrast met tweede plaats in 'Dobla Pastry Battle'

ERMELO - Gert van der Heijden en David de Jong, koks van Het Roode Koper, wonnen vandaag zilver tijdens de lekkerste wedstrijd van Nederland. De twee deden mee aan het patisserie kampioenschap, ‘The Dobla Pastry Battle’, een competitie die over de hele wereld plaatsvindt. De wedstrijd werd gehouden op de vakbeurs Horecava.

De koks en patissiers kregen drie opdrachten. Zo moesten ze een Saint Honoré taart, Friandises en een Black Box-opdracht van een luxe milkshake maken. Zeven teams uit het hele land deden mee aan de wedstrijd. Top-patissier Jeroen Goossens won samen met Ruben van Trigt de Dobla Pastry Award. De tweede plaats was voor het Ermelose team. Van der Heijden en De Jong zijn heel blij met deze klassering. ,,Het was een hele leuke dag. We hebben weer veel gezien en geleerd,” vertelt Van der Heijden. ,,Het ging eigenlijk gewoon goed of anders gezegd: ‘zoals we verwachtten’.” De mannen hadden in dit geval echter geen rekening gehouden met een podiumplaats. ,,We zijn er natuurlijk heel erg blij mee!”

Voldoening

Van der Heijden ziet het overigens niet als een pleister op de wond omdat de Ermelose brigade maandag net niet de Gouden Koksmuts in de wacht wist te slepen. ,,Nee, helemaal niet, eigenlijk. Maandag hebben we ook super mooi en lekker gekookt. Daar zat helaas niet meer in voor ons.” Maar dat is ook inherent aan een wedstrijd. ,,Als er acht teams meedoen, gaan er zeven zonder prijs naar huis.” Toch krijgt het drietal telkens weer veel voldoening wanneer ze als team iets moois neer kan zetten. Van der Heijden ziet wel steeds meer uitdaging in het patisseriewerk. ,,Ik had vandaag David de Jong mee of nou ja.. eigenlijk nam David mij mee,” lacht de kok van Het Roode Koper. ,,David is namelijk een afgestudeerd patissier. De credits gaan dan ook zeker naar hem!” Zeker is dat Van der Heijden het leuk vindt om zich verder te ontwikkelen op dit gebied. ,,En nu dan samen met David de tweede prijs winnen is ook zeker weten super vet!”