Zestig jaar Ermelose Football Club viert feest

ERMELO - Zaterdag vierde onder grote belangstelling EFC'58 haar zestigjarig jubileum. Het sportieve feest begon met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rood Wit '58 en daarna was het tijd om herinneringen op te halen.

Maandag 3 maart 1958 werd op de zolder bij garage Bakker aan de Stationsstraat de Ermelose voetbalvereniging EFC'58 opgericht. Voorzitter A. Bok zette er samen met de andere bestuursleden zijn handteking onder de akte. Een club met een bijzondere cultuur, die na wat omzwervingen uiteindelijk op sportpark de Zanderij terecht is gekomen. ,,We hebben op een fantastische manier gevierd dat EFC '58 60 jaar jong is," meldt de huidige voorzitter Jan Hofmeijer na afloop. ,,Ik kijk daar met heel veel plezier en voldoening op terug. Plezier, omdat we er met sponsoren, oud-leden en natuurlijk huidige leden een prachtig feest van hebben gemaakt. Maar ook voldoening, omdat we als club met de uitkeringen van de Goede Doelen Ring laten zien dat we 'niet zomaar een club' zijn." 

Goede doelen

De competitiewedstrijd tegen Wodanseck ging niet door vanwege de algehele afgelasting in district Oost. ,,Gelukkig wist Eddy Kraay, trainer van EFC'58 in het seizoen 2010-2011, met zijn elftal Rood Wit’58 de weg naar Ermelo te vinden voor een vriendschappelijke wedstrijd," vertelt Ed Bok namens de feestcommissie. Aansluitend was het een drukte van belang in de kantine op het sportpark. Daar zorgden brasserie De Volksmond en slagerij R. van der Vlis voor een uitgebreid buffet. Ook werden er drie goede doelen in de spotlightts gezet met de uitreiking van de cheques van 5000 euro aan het EFC Jeugdfonds, Spieren voor Spieren en het Willem Holtrop Hospice.