150 leerlingen aan de slag tijdens nationale vrijwilligersactie

ERMELO - Handen uit de mouwen en de schop in de grond, dat is het motto van NL Doet. Vandaag en morgen zijn overal helpende handen in actie tijdens de landelijke vrijwilligersdagen. Maar liefst 150 leerlingen van Christelijk College Groevenbeek gingen vandaag in Ermelo aan de slag.

Roelie Bakker, coördinator van Groevenbeek en Hanneke Jonkers van Welzijn Ermelo hadden voor alle leerlingen een ruim klus-aanbod weten te regelen. Zo konden de jongeren bij Galerie Leonardo Da Vinci stellingkasten in elkaar zetten en werd er in Het Pakhuis gebreid en genaaid.. Bij Stichting Materra stond een verwenmiddag georganiseerd. Daar gingen leerlingen de nagels van cliënten lakken en deden ze gezamenlijk een aantal spelletjes. Bij Bartiméus werden bloembakken ingericht met lentebloeiers en aan de Zandkampweg moest letterlijk de schop in de grond om opschot te verwijderen en een houtwal aan te leggen.

Samen doen

De leerlingen waren fanatiek aan het werk. ,,Dit is veel leuker dan een dag naar school," riepen ze in koor. Ook de organisaties waren weer enthousiast over de inzet van de leerlingen. Op een aantal locaties waren ook volwassen NL Doet vrijwilligers aan de slag. ,,Juist die mix met de jongens en meiden is erg leuk," vertelde Esther bij Het Pakhuis. ,,Samen aan de slag is leuk en inspirerend. Natuurlijk kan ik thuis ook van alles doen, maar soms komt het er dan niet van. Ik hou van aanspraak en dat heb je op zo'n dag." Ook zaterdag wordt er nog op verschillende locaties geklust. In Speuld gaat een groep aan de slag met de aanleg van een dorpstuin. Stichting Present gaat voor een mevrouw een tuin op orde brengen. 

De landelijke organisatie, het Oranjefonds zet met NLdoet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.