Rijschoolhouder sponsort cd-opname

ERMELO - Egbert Dijkhuis kijkt al uit naar Koningsdag wanneer hij het podium zal betreden om voor het eerst zijn nieuwste hit te zingen. Het nummer ‘Je hele leven’ is in rap tempo op cd gezet. De Ermelose volkszanger kan het af en toe nog nauwelijks geloven.

,,Het begon op een familiefeestje,” aldus Dijkhuis. ,,Daarna kreeg ik een telefoontje van autorijschoolhouder Arie van de Kamp. Hij vroeg of ik niet een nummer op wilde nemen en hij zou dit sponsoren.” Daar zei Dijkhuis natuurlijk geen nee tegen. De mannen brachten een bezoek aan tekst- en muziekschrijver Roy Ottens die tijdens een kop koffie wat informatie opschreef. ,,En korte tijd later had hij een melodielijn en tekst op papier.” Het werd een heel ander nummer dan bijvoorbeeld De Kastelein of Heimwee naar de kroeg. ,,Ditmaal zit er ook saxofoonmuziek in en het is echt een lekker uptempo,” zo vertelt de Ermelose zanger. Met het materiaal ging hij naar huis en studeerde het nummer in. Er hoefde nauwelijks nog iets aan veranderd te worden. ,,Nee, een klein beetje schaven, maar het stond gelijk als een huis.”

Wennen

Arie van de Kamp houdt enorm van de muziek van Dijkhuis en hij vond het een leuk idee om op deze manier eens wat voor de volkszanger te kunnen doen. Het eindresultaat is dan ook echt wat hij gehoopt had. Voor Egbert Dijkhuis is het soms nog even wennen. ,,Niet dat ik het niet mooi vind hoor!“ lacht hij ,,ik moet alleen altijd weer wennen om mijn eigen stem te horen.” Hoewel de Ermeloër binnenkort opnieuw geopereerd moet worden, loopt de agenda met boekingen weer aardig vol. En op ieder feestje zal hij zijn nieuwe nummer natuurlijk zingen. ,,’Je hele leven’ is verfrissend,” aldus Dijkhuis. Vorige week heeft hij zijn hit ook gepromoot op Veluwe FM. ,,Daar draaien ze hem nu met regelmaat.” Zo hoopt de zanger dat ook andere radiostations zijn nummer op zullen pikken. ,,Ik moet het nu overal promoten en daarom heb ik ook een aantal cd’s laten maken.” Dit is overigens gesponsord door bakker Harrie van Looijengoed. Dijkhuis geniet van het feit dat ondernemers hem zo helpen. ,,Samen maken we er een feestje van,” aldus de goedlachse volkszanger.
Overigens staat hij op Koningsdag niet op het Ermelose podium. Wie Egbert Dijkhuis wil horen, moet naar Nijkerk. ,,Maar er komt vast snel een moment dat ik ook in Ermelo dit nummer zal zingen,” zo besluit hij. En wie niet kan wachten, kan natuurlijk de cd aanschaffen.