Acht teams door naar de halve finale

ERMELO - De aspiranten uit Ede en Hoogeveen hebben tijdens de kwartfinales van de jeugdbrandweerwedstrijden de eerste plaats behaald en zij zullen op 16 juni in Oudewater spelen om een plek in de finale. zestien teams uit het hele land streden gisteren in Ermelo op twee banen om zo’n felbegeerde plaats in de halve finale. Ermelo was organisator en deed zelf niet mee.

Op verschillende locaties werden casussen uitgespeeld. Meest aansprekend was het oude politiebureau aan de Hanengewei waar een schildersbedrijf binnen aan de slag was met renovatiewerkzaamheden. De mannen gebruikten verfafbijtmiddelen en andere chemicaliën waardoor er brand ontstond in de centrale ruimte. Deze sloeg echter al snel door naar boven waar ook een medewerker van het schildersbedrijf aan het werk was. Hij werd door het vuur ingesloten. Aan de jeugdbrandweerteams de taak dit goed op te lossen.

Jury

Juryleden keken streng toe of er tijdens de wedstrijd de juiste handelingen werden uitgevoerd waarbij het inspecteren van de ruimte en het blussen van de brandhaard natuurlijk heel belangrijk waren. Ook moesten de jongeren brandslangen aan- en afkoppelen en op de juiste manier communiceren. De aspirantploegen van Jeugdbrandweer Sliedrecht en Montfoort behaalden de tweede plaats en ook deze ploegen gaan door naar de halve finale. Net als Amerongen, Oud Beijerland, Buren en Hagestein. Ermelo wist zich tijdens een eerdere competitiewedstrijd niet te plaatsen en staat dus ook niet in de halve finale.

Jeugdkorpsen

Op dit moment zijn er al meer dan 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland. Naast de wedstrijden organiseren jeugdbrandweren, meestal in de eigen regio, vaak gezamenlijk onderlinge wedstrijden of sportieve uitwisselingen. Ook interesse in de jeugdbrandweer? Meer informatie? klik hier.