Gemeente wil schade verhalen

ERMELO - De kruising Hambrugerweg-Paul Krügerweg is al voordat deze is opgeleverd enorm vernield. Dinsdagavond is een vrachtwagen door het zachte asfalt gereden en heeft het een diep spoor getrokken. Omwonenden hebben de bestuurder, die willens en wetens de hekken heeft verwijderd, gewaarschuwd, maar de chauffeur liet zich door niemand tegenhouden. De hoogte van de schade is nog onbekend, maar de gemeente zal er alles aan doen om de kosten op deze chauffeur te verhalen. De aannemer schat de schade op 50 duizend euro.

Wethouder Leo van der Velden: ,,Dit is zo overduidelijk met opzet!” Een omwonende heeft het incident gefilmd en de gegevens zijn doorgespeeld naar de juridische afdeling die hier werk van zal maken. Volgens Van der Velden lijkt de schade van dien aard dat het niet eenvoudig is weg te poetsen. ,,Het vervelende ervan is dat wanneer we dit gaan herstellen opnieuw de weg afgesloten moet worden. Dat levert dus opnieuw overlast.” Omwonenden geven aan dat de afgelopen dagen er veelvuldig vrachtwagens, maar ook een ambulance voor de wegafzetting stonden. Deze keerden dan weer om en namen alsnog de omleiding. ,,Maar deze chauffeur, die overigens geen Nederlands sprak, was niet te stoppen,” meldt een omwonende die getuige was van deze forse overtreding. ,,Hij zette de wegafzetting aan de kant, reed er langs en plaatste de hekken weer op de weg.”

Noodmaatregel

Er is jaren gediscussieerd over de verandering van het kruispunt op deze locatie. Het bekende groene kruispunt maakte eind vorig jaar plaats voor een voorrangspleintje. Toen kon echter de toplaag niet gerealiseerd. Daarom ging deze week opnieuw een van de belangrijkste verkeersaders van Ermelo dicht en moest het (vracht-) verkeer omrijden. Vandaag zijn noodmaatregelen genomen om het wegdek tijdelijk te repareren. Wat er vervolgens nodig is, moet nog in kaart gebracht worden. ,,Maar de burger kan niet opdraaien voor deze schade die moedwillig is aangebracht," zegt Van der Velden die vindt dat dit soort zaken direct aangepakt moet worden.