Roelofs leert kinderen over asfalteerwerkzaamheden

ERMELO - Leerlingen van OBS De Arendshorst in Ermelo hebben afgelopen week een kijkje genomen op het project van Roelofs naast hun school. In Ermelo realiseert Roelofs de vernieuwde Westflank. Door de excursie met De Arendshorst betrekt Roelofs de kinderen bij hun omgeving; veel kinderen fietsen over de vernieuwde wegen naar school.

Groepen 1 tot en met 4 trokken als eerste de veiligheidshesjes aan en gingen kijken bij de asfalteerwerkzaamheden die door twee asfaltsets werden uitgevoerd. De jongste groep keek vol interesse naar de grote machines en controleerde of de walsen wel alle oneffenheden uit het asfalt duwden.
Voor de groepen 5 tot en met 8 gaf projectleider Ellen van der Velde eerst een interactieve les over asfalt, verkeersregels en veiligheid rond bouwterreinen. Hierna gingen ook deze leerlingen naar buiten om bij het asfalteren te kijken. Veel leerlingen hebben de werkzaamheden de afgelopen maanden gevolgd en zagen hoe het asfaltteam de laatste hand aan de Arendlaan legt.

Opening Westflank

Roelofs is bijna klaar met de werkzaamheden aan de Westflank. De Oude Nijkerkerweg, de Arendlaan en de Volenbeekweg zijn opnieuw ingericht. Het betonnen fietspad is verlengd en op de kruising Oude Nijkerkerweg – Telgterweg is een rotonde aangelegd. Hiermee wordt de Westflank voor alle weggebruikers veiliger en kan het verkeer beter doorstromen. De Westflank wordt op 13 juli officieel geopend.