Woningen gasloos en nul-op-de-meter

ERMELO – Donderdagmiddag stonden veel belangstellenden voor het hek bij De Driesprong te wachten tot het open ging, Het was namelijk de start van de verkoop van nieuwe woningen die gebouwd gaan worden op de oude locatie van de vroegere school De Driesprong.

Er zal binnenkort een start gemaakt worden met de bouw van een geheel nieuwe woonwijk met gasloze- en nul op de meter woningen. Bemog projectontwikkeling bouwt in het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg en de Oude Telgterweg twintig rijwoningen, vierentwintig twee onder een kapwoningen en drie vrijstaande woningen. Zo’n tweehonderd belangstellenden bezochten donderdag de informatiebijeenkomst en namen een kijkje op de locatie. ,,Sommige mensen dachten dat ze al direct een woning konden kopen, maar dat is niet het geval,” vertelt Reijer Schuurkamp van Brandt Makelaars. ,,Mensen hebben de tijd om zich in te schrijven en dan verdelen we de woningen. Mochten er meerdere belangstellenden zijn voor een woning, dan moet er geloot worden.”

Doorstromers

Dat er zoveel belangstelling is, verklaard de makelaar door de mooie, groene locatie. Bij de ontwikkeling van dit gebied is gekozen voor een dorps karakter met daarin een afwisseling van woningtypen en prijsklassen. Toch gaat het met name om de wat duurdere woningen op wat grotere kavels. ,,Het zijn dan ook vooral doorstromers die zich melden,” aldus Schuurkamp. Daardoor zou het volgens hem logisch zijn dat er in Ermelo uiteindelijk ook weer goedkopere woningen vrij komen. De nieuwe woonwijk zal eind volgend jaar klaar zijn.