De zon schijnt voor de KMS

 

ERMELO – Donderdag nam kolonel H.J. (Harold) de Jong het commando van de Koninklijke Militaire School over van kolonel A.M.J. (Ad) Wagemakers. Wagemakers was tevens drie jaar commandant van Legerplaats Ermelo.

In september 2015 nam kolonel Ad Wagemakers het commando van de Koninklijke Militaire School over van kolonel Ton Nijkamp: in de stromende regen. Gisteren gaf Kolonel Wagemakers bij zomerse temperaturen het vaandel van de KMS weer door aan kolonel Harold de Jong (55), de nieuwe commandant. Of het weer symbolisch was voor de toekomst, is natuurlijk niet bekend. Wel weten we ondertussen dat Defensie meer geld gaat uittrekken om de opleiding tot onder-officier uit te breiden en naar een hoger plan te brengen. De zon schijnt de komende jaren op de Ermelose kazerne!

Inlichtingen

De Jong begon zijn carrière 37 jaar geleden op de KMS, toen nog in Weert als onder-officier bij de Huzaren van Boreel. De nieuwe commandant is de eerste cavalerist die het commando voert van de KMS. De Jong komt van het Ministerie van Defensie waar hij hoofd Inlichtingendienst was en een onderzoeksteam leidde dat onderzoek deed naar gesneuvelde militairen tijdens uitzendingen. Hij was ook nog enkele jaren pelotonscommandant in Nunspeet bij 104 Verkenningsbataljon. De Veluwe is hem dus niet vreemd. Kolonel Ad Wagemakers mag na de commando-overdracht van zijn FLO (Functioneel LeeftijdsOntslag) genieten.