'Het is er een stuk veiliger op geworden' 

ERMELO - Wethouder Leo van der Velden en directeur Gerard Hoiting (firma Roelofs) hebben, gevolgd door leerlingen van basisschool De Arendshorst, fietsend de Westflank officieel in gebruik genomen. Daarna is er samen met Wijkvereniging Ermelo West een spandoek onthuld en geproost op de nieuwe verkeersader.

Het nieuwe tracé, de Oude Nijkerkerweg, de Arendlaan en de Volenbeekweg zijn geheel opnieuw ingericht. ,,Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat het fietspad er niet was,” reageert Anneke Knoppert, raadslid Progressief Ermelo, die even een kijkje kwam nemen toen de kinderen van de basisschool op de fiets stapten. ,,Het is er een stuk veiliger op geworden,” meldt schooldirecteur Frits Hilbrink. Leerlingen van de onderbouw stonden zwaaiend langs de weg toen de groep op weg ging naar de nieuwe rotonde. De rotonde Oude Nijkerkerweg – Telgterweg maakt de Westflank voor alle weggebruikers veiliger en zorgt ervoor dat het verkeer beter kan doorstromen. Het is echter nog wel even wennen want het is een twee richting fietspad aan één kant van de weg.

 Jan van Eijsden

De aanleg heeft lang geduurd, er kwam een periode van vorst die het werk stillegde. ,,Dat kun je je op zo’n dag als vandaag niet meer voorstellen,” lacht Van der Velden in zijn toespraak. Ook een archeologische opgraving vertraagde de aanleg. Toch heeft Roelofs het op tijd gered. De aannemer kreeg veel complimenten over het contact en de informatieverstrekking naar de omwonenden. Ook aanwezig was voormalig wethouder Jan van Eijsden ,,Hij heeft het besluitvormingstraject en de uitvoering ervan voor zijn rekening mogen nemen,” meldt Van der Velden. ,,Dat het wennen was aan de nieuwe manier van aanbesteden mag de pret zeker vandaag niet drukken. Het is een genot om je via deze veilige weg, nagenoeg geruisloos te verplaatsen.” Het fietspad is tevens wandelpad en het is dan ook de bedoeling her en der nog bankjes te plaatsen.

Hoofdpijndossier

Ook de Wijkvereniging West is blij met het resultaat, hoewel menig omwonende het vooraf als een hoofdpijndossier heeft ervaren. Maar men is ervan overtuigd dat de gemeente niet over een nacht ijs is gegaan. We zijn omwonenden nog bang dat de weg uitnodigt om hard te rijden. Men vraagt zich dan ook af hoe de gemeente de ‘snelheidsduivels’ in toom zal houden.