Extra waarschuwingsborden

ERMELO - De rotonde Telgterweg/Arendlaan/Oude Nijkerkerweg, onderdeel van de nieuwe Westflank, is voor Ermelo een nieuw type rotonde. Dit zorgt voor verwarring en maandagmorgen werd er een fietser aangereden. De Westflank werd vorige week feestelijk geopend door wethouder Leo van der Velden en kinderen van De Arendshorst.

Het is voor Ermelo de eerste rotonde waar fietsers van twee kanten kunnen komen. Daarover heeft de gemeente vragen over gekregen. ,,We merken dat het wennen is en we krijgen signalen dat mensen soms schrikken van fietsers die van rechts komen," meldt de persvoorlichter. Daarom plaatst de gemeente extra waarschuwingsborden en markeringen om mensen te wijzen op deze nieuwe situatie. Deze maatregelen zijn gepland in augustus.

Ongelukken voorkomen

Er komt een waarschuwingsdriehoek op de weg met de afbeelding van een fietser uit twee richtingen. Ook zullen er knipperende ledspots op het asfalt geplaatst worden. Borden met waarschuwingslampen, die gaan branden als er fietsers naderen, moeten ervoor zorgen dat de automobilisten gewaarschuwd worden. Totdat deze werkzaamheden uitgevoerd zijn, plaatst men alvast tijdelijke waarschuwingsborden. ,,We hebben verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan en willen zo voorkomen dat er ongelukken gebeuren." Overigens wil persvoorlichter Moniek Winters geen link leggen tussen de nieuwe rotonde en het ongeluk van afgelopen maandag. ,,De automobilist heeft aangegeven dat de laagstaande zon de oorzaak was."