'Dit project doen we samen'

ERMELO - Vanmiddag is met confettiknallen, een eerste steen en lovende woorden de bouw van het Oranjepark officieel van start gegaan. Het plan, dat gestoeld is op het voorbeeld in Liebenau, is volgens Margreeth Kasper de Kroon, bestuurder van de Zorggroep Noordwest Veluwe, terug te brengen tot één woord 'samen'. ,,Dat betekent concreet dat het voor de bewoners van het Oranjepark straks vanzelfsprekend is dat je er bent voor elkaar. Jong, oud, vermogend of met een klein budget, kwetsbaar of arm: je hoort erbij en je doet ertoe.

Hoewel het nog te vroeg was om echt de eerste steen te plaatsen, werd deze al wel overhandigd. Niemand minder dan mevrouw Ansink (de langst wonende bewoner van De Dillenburg) en Gijsje van Diest (ook woonachtig op de Dillenburg en heel vroeger al aan het werk op Rehoboth) mochten de steen overhandigen. Een feestelijk moment dat werd opgeluisterd door de leerlingen van de Beatrixschool die met een enorme hoeveelheid confetti knalden. ,,Vier jaar geleden konden we hier alleen maar van dromen: het Oranjepark," vertelt Kasper de Kroon die zelf meermalen naar Liebenau ging om inspiratie op te doen. ,,We willen een buurtgemeenschap in het hart van Ermelo, op deze prachtige plek. Een moderne wijk in een bosrijke omgeving, in het dorpshart van Ermelo met een Buurtkamer voor iedereen. Volledig energieneutraal en toekomstbestendig."

Droom

Er wordt door het bouwbedrijf Van Wijnen al hard gewerkt op de bouwplaats. Margreeth Kasper de Kroon ziet haar droom nu stukje bij beetje waarheid worden. ,,Ik ben er meer dan trots op dat de Zorggroep – samen met alle partijen – dit in Ermelo voor elkaar gaat krijgen!” Hier hoort nog een droom bij; namelijk het gegeven dat men hoopt dat Koningin Maxima de nieuwbouw komt openen. ,,Zij mag dan het lintje doorknippen samen met u allen, veel lint en veel scharen! Want nogmaals: dit project doen we samen."