Leden Oudheidkundige Verenigingen vormden erehaag

ERMELO - De historische verenigingen van Ermelo, Harderwijk en Nunspeet vormden in Veluwse kledij een erehaag tijdens Prinsjesdag 2018. Ook burgemeester André Baars vergezelde het gezelschap.

Vanmorgen, in alle vroegte verzamelden de dames en heren in folkloristische outfits om gezamenlijk af te reizen naar Den Haag, de plek waar koning Willem Alexander en koningin Maxima de tocht met de glazen koets naar de Ridderzaal maakten. In Den Haag werd het gezelschap ontvangen door de commissaris van de koning van Zuid Holland, waarn ook de instructies en protocollen volgden. ,,Daarna wandelden we naar de Korte Vijverberg, vlakbij het torentje,” laat de burgemeester van Ermelo weten.. Daar mochten we ons opstellen.” En toen begon het wachten.

Een twaalftal leden van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo maakte deel uit van de burgererehaag tijdens de korte rijtoer. ,,En dat is een hele eer,” weet Steven van Loo, voorzitter van de vereniging. Of ze iets hebben meegekregen van de troonrede is de vraag. Wel hadden ze goed zicht op de glazen koets en het koningspaar op het moment dat de stoet langs kwam.