Sluiting Strand Horst wegens stormgevaar op 23 september?

ERMELO – De gemeente Ermelo waarschuwt haar inwoners voor een nepbrief die recent is verspreid. In de brief, op briefpapier van de provincie Gelderland, wordt namens ‘de gemeente Ermelo’ gewaarschuwd voor stormgevaar op zondag 23 september waardoor Strand Horst gesloten is voor watersporters.

,,Deze nepbrief is niet door de gemeente Ermelo of de provincie Gelderland verstuurt,’’ aldus de gemeente. In de brief die breed is verspreid, wordt gemeld dat de gemeenteraad heeft besloten om strand Horst, ter hoogte van Telstar Surfcentrum en de volgende stranden (strand voor windsurfen, strand voor kitesurfen), te sluiten op 23 september 2018. Dit vanwege het feit dat de komende weersvoorspellingen erg slecht zijn. Zo slecht dat er gesproken mag worden over stormgevaar.

Boete

Helaas is er geconstateerd, zo gaat de brief verder, dat bij sterke wind desondanks er watersporters zijn die voor kiezen het water op te gaan. Dit levert gevaarlijks situaties op. Om dit besluit daadkrachtig uit te voeren worden er buitengewoon opsporingsambtenaars(BOA) ingezet. Elke overtreding zal bestraft worden met een somma van 370 euro. Tevens wordt het materiaal dat de watersporter gebruikt heeft, in beslag genomen.

Nep

Voor de motivering van dit besluit wordt er verwezen naar de verantwoordelijkheid van de gemeente Ermelo. De brief is ondertekend door Gedeputeerde Staten van Gelderland plv. Commissaris van de Koning. De brief zit taal technisch niet heel sterk in elkaar en zou alleen daarom al argwaan moeten oproepen. De gemeente geeft verder aan: ‘de inhoud en de boetes die genoemd worden in de nepbrief kloppen dus niet. Trap hier niet in! De politie en de opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente kunnen zich altijd legitimeren. Vraag hier dus gerust naar als je niet het vertrouwt’. Het is overigens nog onduidelijk van wie de brief afkomstig is.