Zestienduizend euro voor onderzoek

ERMELO – De VeluweRide, onderdeel van de Distinguished Gentleman’s Ride heeft zondag ruim € 16.000,00 opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker. Organisatoren Nero de Boer en Eddie Smeink waren uiteraard supertrots op het behaalde resultaat. 

Smeink: ,,Met zo’n honderdtwintig deelnemers is het opgehaalde bedrag verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Enorm!’’ De drie organisatoren kunnen hun geluk niet op en de grijns is niet van hun gezicht te krijgen. En terecht. ,,We zijn natuurlijk behoorlijk ontzorgd doordat Telstar Surfclub ons aanbod de DGR hier te starten en te laten eindigen,’’ vertelt De Boer. ,,Daardoor hoefden wij ons alleen op de tocht zelf te concentreren. En dat scheelt een hoop werk, dat is zeker.’’ Wat opvalt is dat er behoorlijk wat motoren meereden vanuit het Westen. ,,Die hebben al jaren in Amsterdam gereden, een groots evenement met wel 800 deelnemers. Maar dan hebben ze gehoord van de VeluweRide en willen hier weleens rijden,’’ aldus Smeink. ,,En dan zijn ze echt helemaal laaiend enthousiast over de route,’’ vult De Boer aan.

Tussenstop

De route die de organisatoren hebben uitgezet, ging via Ermelo, Harderwijk naar Leuvenum en Staverden. De tussenstop was bij de Stakenberg. Daarna via Elspeet en Vierhouten naar Uddel, Garderen en via de Ermelose Stationsstraat weer terug naar Strand Horst. ,,Een mooie route, waar we rustig hebben kunnen rijden,’’ vertelt De Boer. Zelf was de Barber de bezemwagen; zijn prachtige Nero Barbershop-Dodge reed achteraan de stoet, maar heeft gelukkig niet hoeven te ‘vegen’.

Dakar

Zondagmiddag rond 14.45 uur, als het zonnetje nog volop schijnt, komen de motoren in een lange colonne weer bij Strand Horst aanrijden. Een spektakel van jewelste. Een verdwaalde wandelaar weet niet waar hij kijken moet. Mannen, en een enkele vrouw, in stijlvolle kleding, gesoigneerd en sommigen met een sigaar of pijp in de mond, stallen hun caféracers en classic motoren. ,,Het was weer helemaal top,’’ glundert Ron Hoogendijk. ,,Ik heb speciaal voor vandaag dit prachtige pak aangeschaft. Ze hadden het zelfs in mijn maat, dus het moest zo zijn.’’ Hoogendijk is een ervaren motorrijder. ,,Begin dit jaar reed ik nog in Dakar en ik ga volgende week naar Marokko. Dan is dit ritje leuk voor tussendoor.’’ En volgend jaar? De Boer: ,,Ik denk niet dat we nog groter moeten groeien. Het is nu redelijk te behappen, maar soms werd het vandaag ook al lastig met het passeren van verkeerslichten. Als de stoet nog langer wordt, wordt deze steeds onderbroken. Of we dat willen? We gaan eerst maar eens van deze Ride genieten en dan maar eens rustig evalueren.’’