Derde dak in het project

ERMELO - Afgelopen woensdag gaf wethouder Leo van der Velden het startsein voor de plaatsing van zonnepanelen op de Prins Bernhardschool in Ermelo. Het dak van de Bernhardschool aan de Wiekslag is het derde zonnedak van Veluwe Energie.

Het is alweer het derde dak in het project Zon op Ermelose scholen. De vrijwilligers van Veluwe-Energie kunnen dit project realiseren dankzij samenwerking met de stichting VPCO Ermelo en de gemeente Ermelo. Zes scholen zijn aangesloten bij Veluwe-Energie: de Margrietschool, Klokbeker, Juliana, Irene, Beatrix en de Bernhardschool. Naast zestig inwoners uit Ermelo en Putten zijn zij aandeelhouder van Veluwe-Energie. Scholen en burgers werken binnen Veluwe-energie gezamenlijk aan de opwek van duurzame energie.

Klokbeker

Het vierde schooldak wordt de Klokbeker. De inschrijving voor zon-aandelen op dit dak is nog mogelijk. Meedoen met Veluwe-energie is interessant voor burgers en bedrijven die zelf geen (geschikt) dak hebben om zonnepanelen op te plaatsen. Bij voldoende inschrijvingen start de aanleg op het dak van de Klokbeker in het voorjaar van 2019.