Korven voor blad gemeentelijke bomen

ERMELO - De herfst is weer begonnen en dat betekent veel herfstblad in tuinen en op de weg. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in de tuin of voor de deur. Daarom plaatst de gemeente in de herfst bladkorven op verschillende locaties. Eind van deze week staan ze er weer. Vijfentwintig bladkorven blijven staan tot half december.

Voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait, kan men de bladkorven gebruiken. Overig groen en ander afval hoort niet in de korven thuis. De gemeente plaatst de bladkorven om overlast van herfstbladeren die van de gemeentelijke bomen afkomstig zijn, zo veel mogelijk te voorkomen. De bladkorven worden wekelijks geleegd.

Verdeling bladkorven

Dit jaar paatst de gemeente vijf bladkorven meer dan vorig jaar. De bladkorven zijn een soort brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven is gekeken naar een gelijkmatige verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op de locaties spelen mee bij de verdeling. Het aantal bladkorven of de locaties veranderen verder niet.
Locaties bladkorven: Lange Haeg bij Kolevaarserf t.o. nr. 65, Achtschepel/ Rutgerskamp, Reigerstraat t.o. nr. 50, Meerkoetstraat t.o. nr. 27, Tuinfluiterstraat/ Telgterweg t.o. nr. 97, Lijsterlaan t.o. nr. 35, Kievitsstraat t.o. nr. 77, Eksterstraat t.o. nr. 84, Koperwiek op gazon, Telgterweg/ Wiekslag, IJsbaanweg t.o. nr. 44, Bloemfontein t.o. nr. 60, Kanoweg t.o. nr. 63, Grote Bloemkamp/ Oude Telgterweg t.o. nr 7-9, Ds. Medenbachweg/ Oude Telgterweg, Kerkbrink op gazon bij kerk, Dirk Staalweg/ Groeneweg.