Hans de Haan onthult beleefelementen

ERMELO - De geschiedenis van het Romeinse marskamp kwam woensdagmiddag even tot leven toen wethouder Hans de Haan het informatiebord en de beleefevenementen op de hei onthulde. Vlakbij het informatiebord staat een trappaal die letterlijk een verhaal vertelt over de plek waarop je je bevindt.

De Haan probeerde ook de AudioSence uit. Hij moest aan het wiel draaien om energie te genereren. Zo startte het verhaal over het Romeinse leger. Voor een optimale beleving is de AudioSense voorzien van een geur generator. ,,Zo hoor je niet alleen het Romeinse leger aan je voorbij trekken, je ruikt ze ook," vertelt Germa Greving, directeur van museum Het Pakhuis. Het museum heeft samen met de VVV Ermelo en een financiële bijdrage van het Rabobank Stimuleringsfonds deze impuls aangebracht op het marskamp. ,,Dit is een unieke locatie, het enige marskamp in Nederland. Veel toeristen fietsen hier voorbij, nu kunnen ze op eigen wijze de informatie vergaren," aldus Greving. 

Zichtbaar

De wethouder is blij met dit initiatief. ,,Ik vind het belangrijk dat het lokale erfgoed beter zichtbaar wordt. Dit is een mooie aanvulling," aldus De Haan. Op de Ermelosche Heide vertoefde tweeduizend jaar geleden een compleet legioen van zo'n 5000 mannen, om na enkele dagen weer weg te trekken. De contouren van het marskamp zijn nog altijd te zien.