Aannemer begint met graven sleuven

ERMELO - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ermelo gaat binnenkort van start. Aannemer Allinq begint half november met het graven van sleuven in de bermen. Vooraf bekijkt de aannemer met de bewoners en ondernemers waar de aansluiting in huis of het bedrijf precies moet komen.

Eind vorig jaar werd het plan gepresenteerd om het buitengebied te 'verglazen'. Het bedrijf Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) startte de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in de gemeenten Ermelo en Nunspeet. 50% van de inwoners en de bedrijven in het buitengebied moesten meedoen om de aanleg van glasvezel te kunnen starten. De belangstelling was er, maar de aanleg liet nog op zich wachten. Over enkele weken wordt er gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Zo wordt de digitale bereikbaarheid sterk verbeterd. Inwoners, scholen, bedrijven en (recreatie)ondernemers profiteren van vele voordelen: snel en betrouwbaar internet, de mogelijkheid om flexibel te kunnen werken, opslag van data in the cloud, tv on-demand en andere digitale diensten.

Aansluiting aanvragen

Bewoners van het buitengebied die geen COAX-aansluiting of mogelijkheid hiertoe hebben kunnen een glasvezelaansluiting aanvragen. Heb je dit nog niet gedaan? Via www.glasvezelbuitenaf.nl kun je dit alsnog doen. Er wordt dan contact opgenomen. Ook bij woningen en bedrijven in het buitengebied die (nog) geen diensten afnemen, worden kabels aangelegd. Zo kunnen deze woningen in de toekomst alsnog worden aangesloten. Het voorbereidingstraject verliep ingewikkelder dan in andere gebieden. Dit komt door de vele recreatiewoningen in het buitengebied. Het technisch ontwerp is heel zorgvuldig tot stand gekomen. Dit kostte wat meer tijd. Aannemer Allinq en Glasvezel buitenaf starten dit najaar met de aanleg. In april 2019 worden de eerste woningen aangesloten.