Vereniging organiseert feestelijke stempelactie

ERMELO - De gemeente Ermelo is een vereniging rijker. Pauwer ging vanmiddag naar notaris Sandra Jacobs van Doorn Jacobs Notarissen. Met de ondertekening van de akte start een nieuwe fase voor Pauwer Ermelo met als doel activiteiten te organiseren in Ermelo waarbij het belang van lokaal kopen wordt gestimuleerd, maar ook om mascotte Pauwer in te zetten bij evenementen. ,,We willen graag samen leuke dingen doen die goed zijn voor de leefbaarheid van het dorp,” vertelt Bert Onderweegs, penningmeester van de nieuwe vereniging.

Zaterdag gaat er een stempelactie van start waaraan zo’n veertig Ermelose winkeliers meedoen. ,,Bij iedere tien euro besteding krijgt men een stempel op een speciaal daarvoor bestemde kaart. Vijf stempels is een volle kaart waarmee het een lotnummer wordt,” aldus Onderweegs. Stempelen kan tot 15 december en tijdens de Kerstmarkt kunnen inwoners hun lotnummers inzetten voor leuke prijzen. ,,Zo verloten we een fashionbon ter waarde van driehonderd euro te besteden bij de deelnemende winkeliers,” vult voorzitter Gert Hofsink aan. Meer nieuws volgt morgen hierover.

Formeel

Donderdagmiddag sneed Pauwer een prachtige taart aan, gemaakt door Cake-to-Go uit Ermelo. ,,Dit maakt ons werk elke dag leuk,” lacht notaris Jacobs die graag met de Ermelose mascotte op de foto ging. Het was geen alledaags tafereel in het notariskantoor. Nu Pauwer Ermelo een vereniging is, kunnen leden zich aanmelden. ,,Ook hier zullen we binnenkort meer over communiceren,” zegt Hofsink. ,,We zijn ruim een jaar geleden begonnen met de mascotte en er zit nog veel meer in het vat.” Onderweegs: We willen graag vanuit het positiieve een bijdrage leveren. Een voorbeeld daarvan was het logospel dit voorjaar.” Pauwer zelf bleef vanmiddag nuchter onder alle formele taken. Hij beleeft vooral mooie momenten wanneer hij zich op straat begeeft.

Bankrekening

Na de handtekening bij de notaris zette Pauwer ook een handtekening bij de Rabobank. Bankdirecteur Marcel Korving schudde de bestuursleden van de vereniging graag de hand. De bank weet hoe belangrijk het verenigingsleven is voor de samenleving. En daar hoort natuurlijk een bankrekening bij. ,,We hopen de komende jaren een aantal mooie dingen in Ermelo samen met Ermeloërs te kunnen doen,” aldus Onderweegs. ,,En Pauwer zal zich daarbij vaak laten zien. Aanstaande zaterdag al zal Pauwer aanwezig zijn tijdens de intocht van Sinterklaas. Pauwer heeft een ‘meet&greet’ op het Molenaarsplein vanaf 15.00 uur. Daar zijn dan ook spelletjes, muziek en iedereen kan meedoen met de Pietendans van Sparta. ,,Pauwer heeft zijn eigen Facebook en binnenkort komt er ook een website www.pauwer-ermelo.nl,” meldt Onderweegs tot slot. ,,Pauwer is een vogel om in de gaten te houden!”