Laatste Kerstmarkt onder leiding van Streekevenementen

ERMELO - Dansende kinderen, vrolijke feestverlichting en warme chocomel waren zaterdag toonaangevend tijdens de Ermelose Kerstmarkt. ,,Het was natuurlijk erg koud wat wellicht van invloed was op de bezoekersaantallen,” meldt VVV manager Ronnie Regeling. Het was de laatste Ermelose Kerstmarkt georganiseerd door Streekevenementen. Ondernemer Reinie van de Streek moet er om gezondheidsredenen een punt achter zetten.

Tal van kramen en muziek op verschillende locaties stonden vanaf 11 uur in het dorp. De organisatie had ervoor gekozen het nostalgische thema van de afgelopen jaren los te laten en te kiezen voor de kleuren rood en goud. Sommige winkeliers hadden etalages compleet in stijl ingericht. ,,Het is goed om formules soms aan te passen," zegt Regeling die denkt dat ondernemers er nu eenvoudig op kunnen aansluiten. Vanaf 2019 zal de VVV de markten samen met het CentrumManagement Ermelo gaan organiseren. ,,Onze insteek is dat we leuke activiteiten voor zowel inwoners als toeristen willen organiseren,” vertelt Regeling. ,,Over de opzet van de markten gaan we ons de komende tijd buigen, maar de markten zijn altijd succesvol.”

Samenwerken

Het CentrumManagement Ermelo en de lokale VVV werken al op verschillende terreinen samen, maar de twee organisaties zullen de komende tijd nog intensiever samen optrekken. ,,Afgelopen week is de eerste gezamenlijke bestuursvergadering geweest,” weet Regeling. ,,Het is de bedoeling dat er begin 2019 een gezamenlijk werkplan wordt gepresenteerd.” Hij kijkt optimistisch naar de nieuwe stappen en ziet vooral voordelen van de samenwerking. Beide organisaties hebben belang bij de juiste promotie van het dorp.