Achtste klassers welkom op middelbare school

ERMELO - De leerlingen van groep 8 en hun ouders wachten de komende weken een drukke tijd. De scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio houden dan namelijk hun opendagen. Veel leerlingen zullen samen met hun ouders verschillende scholen gaan bezoeken om uiteindelijk tot een definitieve schoolkeuze te komen. 

Ook de drie afdelingen van Christelijk College Groevenbeek zetten hun deuren open. Op maandag 14 januari bijt Groevenbeek Putten het spits af op (van 18.30 tot 20.30 uur). Daarna volgen de afdeling tvwo/atheneum/havo op maandag 21 januari en de afdeling vmbo Ermelo op maandag 28 januari (beide van 18.30 tot 21.00 uur).

Practicum

Tijdens de open dagen kunnen de leerlingen zelf deelnemen aan uiteenlopende activiteiten zoals een scheikundepracticum, bij wiskunde op een ipad een 3D opdracht uitwerken, in de les Chinees leren hoe je je zelf moet voorstellen, mee doen met een gymles of een instrument bespelen bij muziek. In de aula is een informatiemarkt. Leden van de schoolleiding zijn daar aanwezig om vragen te beantwoorden over de verschillende opleidingen en de procedure van aanmelding en toelating. Daarnaast zullen de leden van het begeleidingsteamaanwezig zijn om toelichting te geven op het uitgebreide aanbod van ondersteuning.