De samenwerkingsovereenkomst is getekend

ERMELO - Woningcorporatie UWOON en Nijhuis Bouw zijn klaar om aan de slag te gaan op de locatie Kerklaan-Postlaantje in Ermelo. Maandag 21 januari tekenden UWOON-bestuurder Moniek van Balen en Alan Bosch, vestigingsdirecteur bij Nijhuis Bouw, de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van in totaal 62 woningen.

Wethouder Laurens Klappe was eveneens aanwezig bij de ondertekening. In het plan komen 31 koopwoningen in verschillende prijsklassen en 31 sociale huurwoningen. De woningen zijn verdeeld over verschillende gebouwen. Na een lange aanloop werd in 2018 het bestemmingsplan onherroepelijk en ook de omgevingsvergunningen zijn eind 2018 door de gemeente verleend. De start van de bouw staat gepland voor dit voorjaar. Op de bouwlocatie hebben al voorbereidingen plaatsgevonden.

Verkoop

Dat de behoefte aan woningen groot is, blijkt uit de verkoop. Die wordt namens Nijhuis Bouw begeleid door Midden Nederland Makelaars, en loopt voorspoedig. Van de 31 woningen zijn er 29 verkocht en voor de laatste appartementen zijn er kandidaat-kopers. De afgelopen maanden kreeg UWOON ook de nodige vragen over de huurwoningen. Die komen nog te huur op www.hurennoordveluwe.nl; een datum is nog niet bekend. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden op de appartementen reageren.