Rode loper voor Leraar van het Jaar

ERMELO - Lucelle Deneer, docent van Christelijk College Groevenbeek, die zaterdag verkozen is tot 'Leraar van het jaar 2018-2019', is vanmorgen door haar collega's warm onthaald. Ze hadden de rode loper voor haar uitgerold en er klonk een luid applaus. Directeur Leo Duijfhuizen sprak zijn lof uit en reikte aan zijn medewerker een grote bos bloemen uit.

Natuurlijk is Duijfhuizen trots dat deze leerkracht lesgeeft op Groevenbeek. ,,Het is mooi dat je zo de nadruk legt op het plezier in je lessen en dat je altijd het vmbo in de kijker speelt. Je hebt het verdiend.’’ 

Spanning

Deneer ontving zaterdag de prijs uit handen van onderwijsminister Arie Slob in de Jaarbeurs in Utrecht. ,,Het was een spannende dag!" vertelt Deneer. ,,Het begon met de pitches. Ik had echt onzekere momenten." Dat laatste kwam ook voort uit het feit dat haar aanpak heel anders was dan die van haar concurrenten. ,,Waar de anderen zich vooral focusten op het feit waarom ze de titel zouden verdienen, liet ik meer zien van mijn aanpak." Natuurlijk ziet ze het ook als erkenning voor haar werk. De VMBO docente is vooral dankbaar. De titel heeft ze vooral te danken aan haar enorme passie voor het onderwijs en de betrokkenheid bij de leerlingen. Zelf vond ze het als heel bijzonder dat ze uit 800 voordrachten het tot de laatste drie had gebracht. ,,Maar als je dan zover bent gekomen, dan wil je ook graag winnen." En dat is gelukt. 

Doorgaan

,,Opgeven is voor deze docent geen optie," zo begon Arie Slob zijn juryrapport zaterdag. ,,Ze inspireert en enthousiasmeert en ze is het schoolvoorbeeld van een 'leven lang leren'." Lucelle Deneer is vooral ambassadeur voor het vmbo. ,,Het komend jaar wil ik me bezig houden met de 'gamification' uitrollen." Maar voorlopig stort ze zich eerst op het nakijkwerk dat de afgelopen dagen is blijven liggen door alle voorbereidingen voor zaterdag. Want het onderwijs zelf is datgene wat Deneer echt gelukkig maakt.