Jonge kok van Roode Koper kookt wedstrijden

ERMELO – En weer kookt er een talentvolle kok van Landgoed hotel Het Roode Koper een wedstrijd om zich te bewijzen. Op 18 februari neemt Kevin van de Poppe deel aan de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs. 

De wedstrijd wordt gekookt bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Canada later dit jaar. Ermeloër Kevin van de Poppe (19) is sinds een half jaar leerling kok bij Het Roode Koper. ,,Ik vind het een heel mooie ervaring om aan de wedstrijd mee te mogen doen, je leert er van alles uit jezelf te halen,’’ vertelt de jonge kok. Van de Poppe studeert aan de Cas Spijkers Academie in Nijmegen. Het is overigens niet zijn eerste wedstrijd waar hij aan deelneemt. ,,Ik heb ook meegedaan aan Puur koken met Wild in Rotterdam en daarnaast nog een paar kleine wedstrijden op school.’’ Puur koken met Wild vond op 17 september 2018 plaats. Een wedstrijd waarbij vijf teams, elk bestaand uit één junior jager en twee koks in opleiding, streden om de eerste plaats. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door restaurantvereniging Euro-Toques, de Cas Spijkers Academie en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

EvenTTCulinair

Tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 koken de jonge koks vanuit een Black Box; elke deelnemer krijgt een identieke black box waarmee met de ingrediënten een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. Maar ze weten dus niet wat voor een ingrediënten ze krijgen om hun gerechten mee te maken. Maar dat is voor Van de Poppe niet zo’n punt: ,,Het maakt mij niet zo heel veel uit wat er in de BlackBox zit, ik train vooral op garnituren die ik met alle groenten kan maken. Op 12 februari neemt Kevin van de Poppe eerst ook nog deel aan een wedstrijd op het EvenTTCulinair in Assen, in de categorie Innovatieve Chef. Op het EvenTTCulinair hebben overigens al verschillende koks van het Roode Koper prijzen gewonnen: In 2017 wonnen Joris van der Borch tot Verwolde en chef Dennis van den Beld van Het Roode Koper er goud en in 2018 wonnen zowel sous-chef Gert van der Heijden met Bas Smit én David de Jong met Joery Hop een gouden medaille. Van de Poppe heeft daar dus de eer in Assen hoog te houden.

Canada

De winnaar van Chaîne des Rôtisseurs Nederland wordt uitgezonden naar de internationale competitie die van 19 tot 22 september wordt gehouden in Calgary Canada. Sinds 1977 was er nooit een Nederlandse winnaar, in 2017 won Michel Oude Booijink een tweede plaats in Frankfurt.