Kans op regen en lichte sneeuw

ERMELO - Gisteren was het bewolkt en viel er tijd van tijd natte sneeuw bij maximaal 3.0 graden. De zwakke tot matige wind draaide in de loop van de dag naar NW. Vandaag startte de dag met wolkenvelden en blijft het droog. Dag meldt Jaap de Vries, amateur weerman in Ermelo.

Vandaag gingen veel mensen er op uit. Logisch, want op steeds meer plekken scheen de zon. Het werd wel een graad of vijf boven nu. Een mooie temperatuur voor begin februari waarbij men merkt dat de zon al langzamerhand wat warmer wordt. Morgen, maandag is het nog vrij koud en vallen er winterse buien bij maximaal 4 graden De rest van de week gaat de temperatuur omhoog en kan een temperatuur bereiken tot wel acht graden, ook ’s nachts blijft het ver boven nul. Dinsdag is de beste dag van de week met af en toe zon en het blijft droog. Vanaf woensdag wordt het wisselvalliger met geregeld kans op buien.

IJsdagen

Lagedruk boven IJsland en Hogedruk boven ZuidWest Europa zorgt voor een west tot zuidwestelijke hoogtestroming. Voor alle winterliefhebbers is dit geen goed nieuws. Het is nu nog te vroeg om de winter van 2019 af te schrijven want tenslotte werd het verleden jaar ook pas eind februari koud met enkele ijsdagen!