'Het gezin en de kruidenierszaak waren haar leven'

ERMELO - Afgelopen donderdag is Lubje van Asselt-Verhoef op 85-jarige leeftijd overleden. Samen met haar man Dirk van Asselt runde zij tot 1985 de kruidenierswinkel aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Het was allereerst een winkel voor de buurt Tonsel, maar natuurlijk ook voor de recreanten.

,,Mijn vader ging altijd venten en mijn moeder was druk in de winkel,” vertelt Jannie Schokker namens de familie. ,,Het gezin en het bedrijf waren haar hele ziel en zaligheid.” Het was Hendrik van Asselt, de vader van Dirk die de winkel aan huis in 1926 begon in de voorkamer. Later werd het huis aan de Fokko Kortlanglaan 159 verbouwd. Lubje en Dirk van Asselt kregen negen kinderen. ,,Ze had, als moeder van een groot gezin een heel druk leven,” weet Jannie Schokker. ,,Toch heeft ze meermalen laten weten dat als ze de keuze had, ze het zo weer zou doen.”

Verbouwing

Het kruidenierspaar ging met de tijd mee. Zo werd in 1966 de winkel grondig verbouwd waarmee er een verdubbeling van het winkeloppervlakte ontstond. Een bijzonder moment dat ook in de krant uitgebreid werd vastgelegd. Na het overlijden van haar man Dirk in 1985, moest Lubje besluiten de zaak te sluiten. Er was helaas geen opvolging.

Herinneringen

De familie koestert veel mooie herinneringen en wil iedereen die afscheid wil nemen van Lubje van Asselt - Verhoef hiervoor uitnodigen. Er is gelegenheid tot condoleren op dinsdag 5 maart van 19.00 tot 20.00 uur in Uitvaartcentrum De Varenhof aan de Varenlaan 25 te Ermelo. De begrafenisplechtigheid vindt plaats op woensdag 6 maart om 13.30 uur in de aula van Uitvaartcentrum De Varenhof. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de naastgelegen begraafplaats Koningsvaren.