NKC eist opening gijzelstalling Ermelo

ERMELO - De advocaat van de camperclub NKC heeft de verhuurder van caravan- en camperstalling Carivan in Ermelo gesommeerd ervoor te zorgen dat campereigenaren uiterlijk komende vrijdag toegang krijgen tot hun eigendommen in de stalling. Zo niet, dan overweegt de NKC nadere stappen.

Rond de stalling aan de Eendenparkweg is een onduidelijke situatie ontstaan, omdat de eigenaar van de stalling, die de hal aan de eigenaar van Carivan verhuurt, campereigenaren de toegang tot hun eigendommen ontzegt. Dit omdat de eigenaar van Carivan de huurpenningen niet zou hebben voldaan. De eigenaar van het pand vraagt campereigenaren daarom 600 euro te betalen, voor ze hun camper mogen ophalen, zo melden gedupeerden. ,,Een bijzonder vreemde zaak,’’ zegt manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC. ,,De camperbezitters hebben een overeenkomst met de verhuurder van stallingruimte, niet met de eigenaar van de hal. En zij hebben de huur wel netjes betaald. Feitelijk worden de campers gewoon in gijzeling genomen.’’

Melden

Een oproep van de NKC aan gedupeerden zich te melden bij de NKC, heeft een tiental reacties opgeleverd, met wisselende verhalen. Een aantal mensen wacht al weken op uitsluitsel, sommige hebben hun camper wel kunnen ophalen en een enkeling heeft dit kunnen doen door eerst 600 euro bij de eigenaar van Carivan op te halen. ,,Het is te gek voor woorden,’’ zegt Jelmersma. ,,Je vertrouwt je kostbare bezit toe aan een bedrijf, omdat je wilt dat het veilig staat en dan krijg je dit, bij de start van het camperseizoen. Mensen willen eropuit. Dit moet echt heel snel opgelost worden.’’ Daarnaast heeft de advocaat van de NKC de eigenaar van Carivan aansprakelijk gesteld voor door gedupeerden geleden en nog te lijden schade in deze zaak.

Over NKC

De NKC is Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl.