OoKiDo verbindt jong en oud

ERMELO - Niet iedereen heeft kleinkinderen, of de kinderen zijn bijvoorbeeld met de kleinkinderen geëmigreerd naar het buitenland. Sommige kinderen hebben geen opa of oma meer. Het Leefbaarheidsteam startte daarom eind 2017 met OoKiDo (Opa & Oma + Kinderen = Doen). En met succes. Daarom start er nu een vervolg.

,,Hoe vaak horen we niet enthousiaste verhalen over kleinkinderen en opa’s en oma’s?" vertelt Jolanda Molemaker van Welzijn Ermelo. ,,Een oma die trots de foto van haar kleinkind waar ze wekelijks op past laat zien." Toch is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. OoKiDo richt zich op 55-plussers die een kleinkind zoeken en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die een opa en/of oma zoeken.

Contact

Het Leefbaarheidsteam Ermelo heeft dit kortlopende initiatief opgezet om contact tussen jong en oud tot stand te brengen. Daarin wordt samengewerkt met het ouderenwerk en jongerenwerk van Welzijn Ermelo en met de Zorggroep Noord West Veluwe. Het is de bedoeling dat zowel de aangemelde gezinnen als de 55-plussers geïnterviewd worden. Aan de hand van een ingevulde vragenlijst wordt gekeken wie het beste bij elkaar passen. Ook wordt er aandacht besteed aan wat je van elkaar kunt verwachten en wat je kunt afspreken over het contact met elkaar. Er is een proefperiode waarin mensen kunnen kijken of ze een klik met elkaar hebben. ,,Want we kunnen nog zulke goede vragen stellen tijdens het interview, in de praktijk merk je pas of mensen elkaar echt liggen," aldus Molemaker. 

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en/of aanmelding terecht op www.leefbaarheidsteamermelo.nl Aanmelden kan tot en met eind maart.