Filmopnames in Speulder- en Sprielderbos

ERMELO – Aankomend weekend worden er ’s nachts in de bossen bij Drie filmopnames gemaakt voor een telefilm. Productiemaatschappij Pupkin Film is bezig met opnames voor de film die, als alles voorspoedig verloopt, in het voorjaar van 2020 wordt uitgezonden door de AVRO TROS. 

,,Formeel moeten we nog wachten op de laatste bevestiging,’’ vertelt een woordvoerder van Pupkin vandaag. ,,De boswachter en ecoloog van Staatsbosbeheer zijn vanmiddag nog een rondje aan het doen in het stuk bos waar wij de opnames gepland hebben. Maar het gaat wel goedkomen.’’ De film, met als werktitel Gilze-Rijen, gaat over de drugshandel in Brabant en heeft als ondertitel ‘niets is wat het lijkt’. ,,De naam van de film gaat overigens wel veranderen,’’ aldus de uitvoerend producent van de film. ,,De film was geschreven voor Gilze-Rijen, maar de insteek is in de loop der tijd aangepast en gaat het niet meer over die plaats. Daarom komt er ook een andere titel.’’ De filmcrew gaat zaterdag-, zondag- en maandagnacht opnames maken in de bossen bij Drie: de bossen van de dansende bomen.

Obsessie

Het scenario is geschreven door Oscar van Woensel, de regisseur is Eché Janga. De acteurs die meespelen zijn onder andere Mike Weerts, Tibor Lukács en Bart Slegers. Het oorspronkelijke verhaal gaat over de nieuw aangestelde burgemeester van een Brabants plaatsje: Tjibbe Kooistra. De liberale noordeling gaat de strijd aan met de lokale drugscrimineel Opa Jantje. De missie van Tjibbe is moeilijker dan hij had verwacht en zijn politieke missie verandert langzaam in een gevaarlijke obsessie. In hoeverre overigens het oorspronkelijke scenario nog in tact is gebleven, kan iedereen zien als in het voorjaar van 2020 de film op televisie wordt uitgezonden.