Leerlingen leggen bedrijfsbezoeken af 

ERMELO - Vandaag gingen vmbo-leerlingen van Christelijk College Groevenbeek op bezoek bij een aantal Ermelose bedrijven. Voor de meesten was het een eerste kennismaking met een scala aan bedrijven. Zo ontdekten vier groepen de werkzaamheden van de Active Group, specialist in ict en av.

De Ermelose ondernemer Alex Mietes legde uit wat er allemaal mogelijk is met een interactieve leeromgevingen en de toekomst op dit gebied. De leerlingen mochten zelf experimenteren met een VR bril en natuurljik werd er gesproken over de werkgelegenheid in deze sector.

Brand blussen

Dit jaar deden er dertien bedrijven mee aan de Bedrijvenroute. ,,Dit initiatief is in 2006 ontstaan ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de BedrijvenKring Ermelo (BKE)," vertelt Herman Bolhuis die betrokken is bij de organisatie ervan. Op een aantal locaties kregen leerlingen een rondleiding door het bedrijf. Bij Vosselman Bedrijfsopleidingen moesten de handen ook echt uit de mouwen gestoken worden. Oprichter van het bedrijf Jan Vosselman liet de jongeren zelfs branden blussen. ,,Dit is natuurlijk een terugkerende activiteit tijdens onze BHV cursussen," vertelt de specialist op het gebied van veiligheid. Hoewel Vosselman een aantal jaren geleden zijn bedrijf heeft verkocht aan Edwin Blankestijn, blijft het bloed kruipen waar het niet gaan kan. Zeker waar het gaat om kennisoverdracht helpt Jan Vosselman graag mee. ,,We hadden vanmorgen twee heel enthousiaste groepen. Ze stelden goeie vragen en een jongedame zei dat ze hier wel wilde werken. Dan heb je je doel toch bereikt!" 

Enthousiasme

De leerlingen hadden hun bedrijfsbezoek op school voorbereid. Ook hadden ze een vragenlijst opgesteld voor de ondernemers. Voor een aantal bedrijven is deze doelgroep belangrijk omdat het steeds moeilijker wordt geschikte medewerkers te vinden. En de jeugd heeft de toekomst! Deze leerlingen hebben in ieder geval een breder beeld van wat Ermelose bedrijven aan banen en opleidingen te bieden hebben. En daar ziet de BKE het belang van.