Kinderrijke wijk Het Trefpunt vraagt ludiek de aandacht

ERMELO – Woensdagmiddag hebben kinderen hun eigen verkeersborden onthuld in de kinderrijke wijk Het Trefpunt in Ermelo. De jonge buurt wil hiermee een signaal naar de weggebruikers geven.

,,We wonen in een hele mooie buurt met heel veel kinderen,” vertelt Gerda Hilgenkamp. ,,Maar inmiddels is er best veel verkeer.” De bewoners hebben op verschillende manieren hiervoor aandacht gevraagd en elkaar op het rijgedrag aangesproken. ,,En dat gaat best goed,” aldus Hilgenkamp. Zo heeft ook de gemeente de snelheid van 30 km op het wegdek geschilderd en is er gehandhaafd.

Plan

Daarnaast wilde men ook de kinderen hierbij betrekken. Zo ontstond het plan om kinderen hun eigen verkeersbord te laten ontwerpen. Eind vorig jaar zijn de kinderen aan de slag gegaan en daar zijn creatieve voorstellen uit voortgekomen. Gezamenlijk hebben de wijkbewoners toen vier tekeningen geselecteerd en die zijn gebruikt om er officiële verkeersborden van te maken. Met de getekende borden hopen de bewoners dat iedereen die de wijk bezoekt zich realiseert dat er overal kinderen spelen. ,,Wij zijn een bosrijke wijk en kinderen spelen hier veel buiten, dat moet ook veilig kunnen,” aldus de bewoners. Bert Klasen, gemeenteambtenaar, was bij dit feestelijke moment aanwezig. Nikki, Levi, Dylan en Mees kunnen nu dagelijks langs hun eigen verkeersbord fietsen. ,,De gemeente heeft fantastisch meegewerkt en gedacht om op een positieve manier Het Trefpunt veiliger te maken,” besluit Hilgenkamp. ,,Daar zijn we met zijn allen heel blij mee.” Ze bedankt daarmee ook Juan Kamphuis, manager team wijkservice, die hier een belangrijke rol in heeft gespeeld.