Calumma plaatst vijf informatiezuilen

ERMELO – Eind dit jaar zullen de spandoeken verdwijnen uit het Ermelose straatbeeld. In plaats daarvan komen er vijf digitale informatieborden. De commissie Bestuur & Middelen liet zich donderdagavond vooral positief uit over dit plan.

Al langer leeft de wens in Ermelo om bij de entrees van het dorp digitale informatieborden te plaatsen met daarop informatie over bijvoorbeeld evenementen, activiteiten, maar ook verkiezingen. Folkje Spoelstra, fractievoorzitter van de ChristenUnie hoopt nog op een kleine uitzondering. ,,Spandoeken hebben een duidelijke en leuke functie. Het is iets dorps en het hoort er toch ook een beetje bij. Ik zou het jammer vinden als dit straks verdwijnt.” Ze pleit voor behoud van een aantal houten spandoekenframes.

'Vernetten'

De gemeente wil ‘vernetten’ en de houten frames voor spandoeken verwijderen. ,,Mensen houden zich niet aan de afspraken die er voor spandoeken zijn,” stelt burgemeester André Baars. Daarom wil hij ze opruimen. Daarom is gezocht naar een betere invulling die bij zou kunnen dragen aan een nette en professionele uitstraling.

Doorverwijzing

Calumma reclame & signcenter gaat dit voor Ermelo uitrollen. De Ermelose ondernemer Bert Onderweegs is enthousiast. ,,We kunnen zo iets moois maken voor Ermelo. Voor een minimaal bedrag kunnen activiteiten gepubliceerd worden.” Iedere aankondiging is negen seconde leesbaar; zes verschillende uitingen wisselen elkaar af. Ook lokale ondernemers kunnen hier reclame-uitingen op kwijt. Tegelijkertijd dient het bord ook voor doorverwijzing naar de verschillende parkeermogelijkheden gedurende die evenementen.

Actie voeren

Ondanks unanieme enthousiasme over de led-borden is er nog twijfel over het verdwijnen van spandoeken. VVD fractievoorzitter Herma van der Weide: ,,Kunnen we niet even wachten met het verwijderen van de houten palen?” Baars stelt dat het óf de spandoeken óf de informatiezuilen moeten worden. Naast elkaar kan wat hem betreft niet. Ook Progressief Ermelo staat er zo in. ,,Als je actie wil voeren moet je dat zeker doen,” stelt Anneke Knoppert lachend. ,,Maar als je deze ledborden een kans wil geven, dan moet je het niet naast elkaar doen.”

Duurzaam

Onderweegs: ,,Het is een duurzame oplossing met ledlicht en groene stroom.” Voor de invulling stemt hij een en ander af met de VVV Ermelo. Het college is blij dat het plaatsen en onderhouden van deze digitale informatieborden volledig door een Ermelo’s bedrijf verzorgd zullen worden.