Zonnepanelen worden geïnstalleerd door Aalberts Duurzaam

ERMELO - Vanmorgen zijn de eerste zonnepanelen van het project Ermelo in de Zon gelegd door Aalberts Duurzaam. Dit gebeurde op een bijgebouw aan de Horsterzoomweg in Ermelo. Eigenaar Martin Slager legde uit dat zijn honderdjaar oude woning niet geschikt was, maar dat hij wel graag zonnepanelen wilde. ,,Weliswaar kan ik met deze panelen niet al mijn electrikiteit opwekken, maar wel een groot deel,” aldus Slager.

Het aantal inschrijvingen voor deze collectieve aankoop is de vierhonderd al gepasseerd. Ellen van der Maten van Aalberts Duurzaam wist vanmorgen te vertellen dat er inmiddels ook al bijna tweehonderd schouwaanvragen zijn. En dat terwijl het nog maar zes weken geleden is dat de jury in De Dialoog bekendmaakte dat de groepsinkoop van zonnepanelen het beste gedaan kon worden bij Aalberts Duurzaam uit Oene. 

Aanjager

,,Bij dit project is de overheid de aanjager en hebben we een faciliterende rol,” stelde wethouder Leo van der Velden. ,,Het mooie is dat dit nu vanuit de samenleving wordt ingevuld. De betrokkenheid is daarmee groot. Ik kan zeggen dat mensen gewoon staan te popelen om mee te doen.” De officiële start vanmorgen werd ook bijgewoond door twee juryleden. Zij polsten nog even hoe het stond met de levering nu de vraag zo groot is. Van der Maat verwacht geen leveringsproblemen. Er is al een nieuwe voorraad zonnepanelen onderweg. 

Maatwerk

De mensen die zich ingeschreven hebben, krijgen komende week nog een reminder om een afspraak te maken. Tijdens een schouw wordt er een advies op maat gegeven. Aalberts Duurzaam geeft aan dat getracht wordt om binnen drie maanden na de opdracht de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Wie zich nog voor dit project wil inschrijven kan dit doen tot 1 april. via www.veluweduurzaam.nl/ermeloindezon.