Groep 7 staat in de finale

ERMELO - Groep 7 van de Koningin Julianaschool is doorgedrongen tot de finale tijdens de techniekwedstrijd op het Nuborgh College in Elburg. Chris, Ermano en Robin maakten een zeer sterke presentatie waarmee ze de jury wisten te overtuigen.

Negentien Veluwse basisscholen deden mee aan de competitie. Alle leerlingen werkten vanuit het thema ‘De Wonderlijke Wereld’ en een belangrijk element was daarbij het woord verbinden. Gezamenlijk had groep 7 van de Koningin Julianaschool een plan uitgewerkt. ,,We kregen daarbij hulp van Groevenbeek en van wat ouders,” vertelt Ermano de Boer enthousiast. ,,We maakten vijf Europese vlaggen op een houten plaat. Daarna hebben we bij ieder land een bouwwerk gemaakt.” Uiteiindelijk bedachten de kinderen er een presentatie bij en vond er een selectie plaats van de drie die het uiteindelijk voor de kritische jury mochten presenteren.

Thema

De juryleden stonden vanmorgen voor een zware opgave. ,,Wij waren als laatste aan de beurt en de jury vond dat we goed hadden nagedacht over het thema,” vertelt Ermano. Op de vlag van Frankrijk hadden de leerlingen de Eifeltoren gemaakt, op de Spaanse vlag het voetbalstadion van Barcelona. Ook het Atomium en de toren van Pisa kregen een plek. ,,We waren al heel vroeg in Elburg. Daar moesten we nog de lampjes erin bevestigen.” Alles werd nog even goed in elkaar gezet en toen was het de jury die in beraad moest. ,,Ze hadden het lastig en het wachten duurde heel lang,” aldus Ermano die verslag doet ook namens zijn vriendjes Robin en Chris.

Finalisten

Uiteindelijk maakte de jury de finalisten bekend en de Ermelose basisschool hoort daar bij. Volgende week dinsdag gaat de hele klas naar Elburg waar ze gaan strijden om de titel. ,,En we hebben nog een geheim wapen,” vertelt Ermano de Boer. Meer wil hij er nog niet over kwijt, maar het drietal heeft de smaak te pakken en gaat voor de winst.