Dierenambulance Noord-Veluwe op bres voor dieren in Ermelo

ERMELO - Het boterde al langere tijd niet met en bij dierenambulance Ermelo-Harderwijk. Na diverse publicaties over onvrede bij de vrijwilligers en het vertrek van twintig van hen, valt per aankomende maandag 1 april het doek voor de dierenambulance Ermelo-Harderwijk.

,,En dat is helaas geen grap,’’ aldus Cornelis Bouwer, bestuurslid van dierenambulance Noord Veluwe en Wilma Mulder bestuurslid bij Dierenambulance Nijkerk. ,,Onze besturen maakten zich grote zorgen over het welzijn van de dieren in beide aangrenzende gemeenten, nu de zorg voor dieren daar op zo'n korte termijn verdwijnt en niemand zich ontfermt over het gebied. Tijdens het spoed overleg van afgelopen week hebben wij de handen ineengeslagen en wij gaan met onze dierenambulances in beide gemeenten rijden.’’

Oplossing

In tussentijd wordt er verder gewerkt aan een structurele oplossing waarbij het doel is dat er nauw wordt samengewerkt met de groep vrijwilligers die altijd al in beide gemeenten hebben gereden. Komende week gaat het bestuur met hen in overleg om hun wensen inventariseren. Ook zal er overleg plaatsvinden met regio-opvang De Ark in Harderwijk en met beide gemeenten om duidelijke afspraken te maken waar alle partijen baat bij hebben. Op dit moment blijft speerpunt dat de dieren niet de dupe worden van het plotseling verdwijnen van de eerdere dierenambulance binnen beide gemeenten.

Nieuw

Nieuw is dat er door beide dierenambulances 24/7 gereden wordt, dus 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Vanaf volgende week kan men in Ermelo en Harderwijk bellen met het nummer 06-13353500 mocht er een dier in nood verkeren.