'Woordkunstenaar' speelt met taal

ERMELO – Sarah Scholts (41) is de nieuwe Dorpsdichter van Ermelo. Wethouder Hans de Haan speldde haar de zilveren broche op. Een deskundige jury onder leiding van raadslid Alex Kleijnen koos unaniem voor deze Ermelose als opvolgster van Fiet van Beek.

,,Sarah is een woordkunstenaar,” vertelde Kleijnen bij de bekendmaking. ,,Ik schrijf graag laagdrempelig en voor een breed publiek,” reageerde Scholts na alle felicitaties. Het waren vanmiddag spannende momenten voor de nieuwe Dorpsdichter. ,,Mijn familie was ook niet op de hoogte. Ik had gezegd dat het nog niet bekend gemaakt was. Maar ik ben blij dat ik het nu mag zeggen.“ Een goed bewaard geheim met een leugentje om bestwil. ,,Daar bied ik dan ook direct mijn excuus voor aan," aldus een ietwat geëmotioneerde Scholts.

Spelen met taal

Scholts heeft er ontzettend veel zin in. ,,Al schrijvend speel ik met taal. Taal kan verrassen, verbinden en verrijken. Als dorpsdichter zet ik dat in voor het dorp.” In het dagelijks leven is Sarah Scholts medewerker Beleid en Communicatie bij woningcorporatie Woonpalet in Zeewolde. Ook werkt ze als vrijwilliger in woonzorgcentrum de Amaniet. ,,Binnenkort is er een politiek café met als onderwerp de wolf. Dat zal het eerste onderwerp zijn waarover ik me zal buigen.” Voor vandaag schreef de kersverse Dorpsdichter ook een gedicht. De titel is Dit dorp, dit dorp.