Onderzijde vloer vertoont gebreken

ERMELO – De betonnen vloer van de monumentale Muziektent op 't Weitje in Ermelo vertoont gebreken. Om ongelukken te voorkomen wil de gemeente de vloer vervangen.

Begin jaren ‘60 is de oorspronkelijke (houten) vloer vervangen door beton. Onlangs is er bij structureel onderhoud gebleken dat de vloer in slechte staat verkeert en onveilig is. Er is een tijdelijke voorziening getroffen om de veiligheid te borgen, maar dit is op lange termijn geen optie om de veiligheid borgen.

Kenmerkend

De Muziektent is een kenmerkend gebouw langs de Putterweg. Deze is in 1933 gebouwd door het Christelijk Fanfarekorps in samenwerking met de gemeente Ermelo. Vanaf die tijd heeft zowel ’t Weitje als de Muziektent een belangrijke rol vervuld bij markten en evenementen.

Onzichtbaar

Het gemeentelijke monument is meegenomen in het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Een dergelijke renovatie is er echter niet in opgenomen. De reden hiervan is de (on)zichtbaarheid van het gebrek. Het zit aan de onderzijde van de vloer. Het nalaten van reparatie kan leiden tot aansprakelijkheid en dat wil de gemeente voorkomen. De muziektent is immers openbaar toegankelijk, ook tijdens evenementen.