Inzamelingsactie groot succes

ERMELO/ HARDERWIJK - De inzamelingsactie van de DE-waardepunten voor de Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten is een groot succes. Onlangs ontving de Voedselbank hiervoor 1.644 pakken koffie. Een welkome aanvulling op het pakket van de cliënten van de Voedselbank.

Door verschillende kerken in Ermelo, Harderwijk en Putten en door particulieren zijn afgelopen jaar ruim 800.000 waardepunten ingezameld. ,,Dat betekent dat we iedere cliënt van onze Voedselbank ongeveer acht keer een pak koffie kunnen meegeven," vertelt Martien de Vries, secretaris van deze organisatie. ,,Een mooi resultaat!"

Landelijke organisatie

Deze inzameling is onderdeel van een landelijke actie van Douwe Egberts in samenwerking met Voedselbanken Nederland. Douwe Egberts heeft hierop nog een bonus van 20 procent gegeven. Landelijk zijn circa 63 miljoen waardepunten ingeleverd. Voedselbanken Nederland ontving hiervoor 130.000 pakken koffie, die verspreid zijn over de deelnemende voedselbanken. De Voedselbank van Harderwijk, Ermelo en Putten gaat ook dit jaar weer door met het inzamelen van DE-waardepunten.