BarberSociety reikt twaalf lintjes uit

ERMELO – De Ermelose barber, Nero de Boer, ontving afgelopen weekend een onderscheiding vanwege zijn inzet voor de daklozen in Lesbos. De Boer ontving het lintje, samen met elf anderen vanwege hun inzet voor de Barber Society.

Het prestigieuze Barber Society Live in Amsterdam reikte twaalf onderscheidingen uit aan even zoveel barbers. Alle twaalf kanjers zetten zich in onder anderen de steun aan de Barber Society, maar ook als scheermeesters belangrijk voor het barbervak en de barbers op Lesbos. ,,Ik was enorm verrast,’’ vertelt De Boer bescheiden als hij is. ,,Het is voor het eerst dat de Barber Society onderscheidingen uitdeelt, en dat ik er dan ook nog een mag krijgen.” ‘Nero blijft zichzelf inzetten voor de Barber Society en zeker voor de minder bedeelden. Hij ontvangt samen met Ronald de Bont een lintje voor wat zij in Lesbos gedaan hebben en zichzelf voor anderen inzetten die het minder hebben in de maatschappij’, schrijft de jury in haar rapport.

Toonaangevend

Nero de Boer ging samen met zijn team van Nero Barbershop afgelopen zondag naar de Barber Society Live. Het is immers een van de toonaangevende events voor de barbercommunity. ,,Om met ons team naar dit event te gaan, was niet alleen een leuk uitje, maar voor ons vooral een plek van inspiratie en techniek. Het is natuurlijk belangrijk om altijd te blijven leren en open te staan voor innovatie binnen het ambacht,’’ aldus De Boer, die op dat moment nog niet wist dat hij onderscheiden zou worden.