Speelplek voor kinderen met en zonder beperking

ERMELO - Vanmorgen is de nieuwe Speelnatuur van Natuurmonumenten op Oud Groevenbeek geopend. Met deze speelplek wil Natuurmonumenten álle kinderen, met of zonder beperking, de ruimte geven om samen spelenderwijs de natuur te ontdekken.

Zit je in een rolstoel of ben je slechtziend, ook dan kun je komen spelen in deze speelnatuur. De Speelnatuur bij het Theehuis van Oud Groevenbeek is dagelijks geopend.

Proefspelen met Speeltuinbende

Tijdens de feestelijke opening mochten 50 leerlingen de speelnatuur testen. Het ‘proefspelen’ gebeurde onder deskundige leiding van de Speeltuinbende, die testteams samenstelde van kinderen met en zonder beperking. De kinderen van respectievelijk Het Kroonpad en De Rank kregen vragen mee als ‘kun je hier veilig spelen’, ‘kun je overal met je rolstoel komen’ en ‘kun je hier hutten bouwen’. En ze keurden de speelnatuur goed!

Tevreden

Gebiedsmanager van Natuurmonumenten Machiel Bosch kijkt tevreden terug: ,,De kinderen waren erg enthousiast. Lekker kliederen bij de waterpomp, klimmen en klauteren op de boomstammen. De een duwde de ander voort in een rolstoel en samen kwamen ze er wel. Wij zijn, net als de kinderen, zeer tevreden met dit resultaat en blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken dankzij sponsoren.” De Speelnatuur is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Stichting De Lange Brug, Facilicom Group, Fonds Martin van Gent en CBS De Rank uit Harderwijk.

OERRR

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. In de Speelnatuur kunnen kinderen zich uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek in het groen waar ze kunnen hutten bouwen, ravotten en spelen met zand en modder bij de waterpomp.

Omdat het een speelplek in het groen is, vraagt het wat aandacht van groene vingers. Er is een kruidentuintje, er zijn perenbomen en ook de graspaadjes moeten af en toe gemaaid. Wie het leuk vindt hier een handje bij te helpen, mag voor meer informatie contact opnemen met boswachter vrijwilligerscoördinatie Rianne Hagenbeek via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.