Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tijdens spits te mijden

ERMELO - Rijkswaterstaat voert van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur groot onderhoud uit op de A28. De bereikbaarheid staat gedurende deze periode mogelijk onder druk.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gedurende de werkzaamheden de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde vooral tijdens de spits te mijden. De extra reistijd kan dan fors oplopen tot 30 minuten. Ook roept men weggebruikers op gebruik te maken van de alternatieve routes over de regionale wegen en snelwegen. 

Versmalde rijstroken A28

Van maandag 29 april 06.00 uur tot zaterdag 4 mei 2019 23.59 uur wordt verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid en afrit Strand Nulde in beide richtingen over versmalde rijstroken geleid. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Tijdens de werkzaamheden is verzorgingsplaats Dasselaar afgesloten. Naar verwachting is deze op 6 mei om 06.00 uur weer open. In de weekenden voor en na de werkzaamheden heeft het verkeer op de A28 richting Harderwijk/Zwolle hinder van de op- en afbouwbouw werkzaamheden.
Van donderdag 25 april tot maandag 29 april 2019 vinden opbouwwerkzaamheden plaats voor de aanleg van de versmalde rijstroken in beide richtingen. Het verkeer in beide richtingen wordt vanaf zaterdag 27 april 08.30 uur over versmalde rijstroken geleid en dan geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Op zaterdag 4 mei om 23.59 uur worden de afgesloten rijstroken weer opengesteld voor verkeer. Na de afbouwwerkzaamheden van de versmalde rijstroken zijn vanaf zondag 5 mei om 09.30 uur in beide richtingen alle rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer.

Informatie

Voor meer informatie over deze en andere onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat Oost-Nederland kan men www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl raadplegen.