Woonunits voor spoedzoekers, jongeren en statushouders

ERMELO – Vanmorgen hebben wethouder Laurens Klappe en Marc Ketelaar, directeur van De Huischmeesters, Montana geopend. Montana biedt tijdelijke woonruimte voor hen die op korte termijn een betaalbare woning nodig hebben in Ermelo. 

Montana bevindt zich in het oude Henriëtte van Heemstrahuis op het terrein van Bartiméus. De bewoners van dit verpleeghuis kregen een nieuwe woonlocatie. De Gemeente Ermelo was al geruime tijd op zoek naar tijdelijke betaalbare zelfstandige woningen voor spoedzoekers, jongeren en statushouders. Er is toen samen met de Huischmeesters een plan uitgewerkt dat ruimte biedt voor 44 eenpersoons en vier tweepersoons appartementen. Met deze woonruimte kan de gemeente Ermelo voor een periode van circa twaalf jaar woonruimte bieden aan spoedzoekers.

Samen

Voor het complex is een vaste mix vastgesteld met aantallen mensen die uitstromen uit zorg, statushouders en overige woningzoekenden. Van de 54 bewoners wordt verwacht dat ze elkaar helpen. In hun huurcontract staat dat ze minimaal 2 uur per maand maatschappelijke activiteiten verrichten. Bij het selecteren van bewoners wordt steeds uitgegaan van een goede mix van ‘vragende en dragende’ bewoners. Het project wordt geleid door De Huischmeesters, een Eindhovense organisatie die gespecialiseerd is in tijdelijke verhuur en sociaal maatschappelijk beheer. Op de locatie is fulltime een hulpverlener aanwezig, die het aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt zal zijn.