Wie wint de stoere elektrische fiets? 

ERMELO - Herken de logo’s van Ermelose bedrijven en win prachtige prijzen. Aanstaande maandag start in Ermelo weer het Logospel. De posters in de lantaarnpalen tonen fragmenten van logo’s van Ermelose ondernemers, maar ook in de winkels zijn er een aantal te vinden. Wie de meeste logo’s kan herkennen, maakt kans op mooie prijzen waaronder een stoere elektrische fiets, een dinerbon of een aktief uitje met je vrienden.

Vorig jaar won de dertienjarige Lars Mulder een X-Box en ging Claudia Plakmeijer er met de gloednieuwe scooter vandoor. Dat waren twee van de prijzen in het Pauwer Logospel, geïntroduceerd door de Ermelose knuffelmascotte. Honderden mensen gingen de straat op om alle logo’s bij elkaar te verzamelen. De reacties waren enorm enthousiast. ,,Daar doen we het voor,” zegt initiatiefnemer Bert Onderweegs, ,,We doen het omdat we ons dorp nog leuker willen maken.” De organisatie hoopt mensen te stimuleren meer het dorp in te gaan. ,,We hebben een mooi dorp en er gebeurt heel veel!” aldus Onderweegs. ,,Maar we moeten ons ook goed realiseren dat lokale ondernemers hun geld moeten kunnen verdienen om het dorp ook leuk te houden.”

Koop Lokaal

Winkeliers en het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) worden vaak benaderd om evenementen en verenigingen te sponsoren. Dat kan alleen als de omzet daar naar is. De organisatoren van het Pauwer Logospel wilden iets bedenken wat leuk is voor inwoners, recreanten, maar ook voor de lokale ondernemers. ,,We kwamen uit bij het spel dat jarenlang rond de Kerst in de Telegraaf stond. Kleine logofragmentjes op een spread middenin de krant. Mensen waren dagen bezig om de juiste bedrijven erbij te zoeken.” In Ermelo verzorgt Calumma (het bedrijf van Bert Onderweegs) de posters in de lantaarnpalen. ,,Dus we besloten daar ook de puzzel in te plaatsen,” aldus de initiatiefnemer. ,,Maar zoiets kun je niet alleen. We hebben rondom Pauwer een groep positieve burgers gezocht, waaronder ook enkele ondernemers, en we willen die positiviteit als een olievlek verspreiden,” vertelt Gert Hofsink. ,,Met Ermelo van NU willen we daarom de actie ondersteunen en promoten. Ook is het antwoordformulier via de digitale krant te downloaden.”

Formulieren

Pauwer heeft inmiddels steeds meer bekendheid verworven. Jong en oud gaat met de Ermelose mascotte op de foto en hij wordt uitgenodigd op tal van evenementen. ,,Het leuke is dat als je ideeën hebt, je het gewoon moet doen!” vertelt Onderweegs. Volgens hem broedt de pauw inmiddels ook op een volgend plannetje. Wat dat is wil de ondernemer niet zeggen. Wat hij wel kwijt wil, is dat de initiatiefnemers blij verrast zijn dat er zoveel enthousiaste ondernemers direct aanhaakten bij dit Pauwer Logospel. Wie mee wil doen met het puzzelspel kan vanaf maandag een deelnameformulier ophalen bij de VVV Ermelo, Maas Hop, Brasserie De Volksmond, 03éénenveertig, camping De Haeghehorst. Downloaden kan ook via deze link. Op de afhaallocaties staan ook bussen waarin de ingevulde antwoordformulieren kunnen worden gedeponeerd. Dit kan tot en met 16 juni. Let op: de posters hangen tot 10 juni in de lantaarnpalen. De prijsuitreiking is op zaterdag 22 juni om 14.00 uur op het Pauwenplein. Pauwer zal dan de winnaars feliciteren. Er zijn twee categorieën: één categorie is voor kinderen onder de 16, de ander is voor 16 jaar en ouder. Volg Pauwer ook op Facebook. Hij zal daar soms een hint plaatsen om deelnemers op weg te helpen.